*

Pirelli neemt experimentele banden mee naar Spanje

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

6 mei 2013 13:29

Pirelli neemt experimentele banden mee naar Spanje
Racepictures

Bandenfabrikant Pirelli levert zijn teams in Spanje een extra set harde banden. Hiermee komt de Italiaanse firma tegemoet aan kritiek dat er in de eerste vrije training te weinig gereden wordt.

Het was tot nu toe vaak angstvallig stil tijdens het eerste halfuur van de vrijdagmorgentraining. Omdat elke coureur voor het hele weekend maar elf sets droogweerbanden tot zijn beschikking heeft, werd het rubber gespaard. Daar moet nu een einde aan komen, want Pirelli komt in Spanje met een extra, twaalfde set slicks. Die wijken af van de bestaande ‘prime’ en ‘option’ banden en mogen alleen in de eerste sessie gebruikt worden. Bij voorkeur door testrijders.

“Het zijn experimentele banden”, legt Pirelli-directeur Paul Hembery uit. “Ze zijn vrij hard en gaan daardoor lang mee, maar ze zijn niet hetzelfde als de gebruikelijke harde banden die we in Spanje naast de mediumbanden gebruiken en ze mogen alleen in de eerste training gebruikt worden. We willen de teams daarmee aanmoedigen om de hele sessie te benutten in plaats van alleen de laatste drie kwartier zoals we eerder dit seizoen zagen. Bovendien hopen we dat het de teams stimuleert om rookies in te zetten.”

Desondanks is van speciale ‘rookiebanden’, die uitsluitend mogen worden gebruikt door testrijders, geen sprake. De teams hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over dit voorstel, dat in Bahrein voor het eerst besproken werd. De experimentele banden mogen door zowel reguliere coureurs als testrijders worden ingezet. 

 

 

 

 

 

Lees meer over

Pirelli