Bandenleverancier Pirelli heeft haar overeenkomst met de Formule 1 verlengd. De Italiaanse firma blijft tot en met 2019 aan de sport verbonden.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Saturday 28 May 2016 - Pirelli reveal a mock up of what a 2017 F1 car and tyres may look like.

Pirelli’s prototype van een 2017-auto met bijbehorende banden.

Pirelli, sinds 2011 de enige bandenleverancier in de Formule 1, heeft bevestigd dat het tot en met 2019 als monopolist in de Formule 1 actief blijft. Het contract met de FIA is met drie jaar verlengd. Pirelli was eerder al akkoord met Bernie Ecclestone en Formula One Management, de commerciële uitbaters van de Formule 1.

In een persbericht meldt Pirelli dat de deal van de winter al grotendeels rond was. Sindsdien moesten de FIA, teams en Pirelli echter nog wel afspraken maken over de nieuwe technische regels voor 2017. Dan worden er nieuwe, snellere en bredere auto’s geïntroduceerd, wat uiteraard ook zijn weerslag heeft op de banden en eisen daarvoor.

Om hierop in te spelen, heeft Pirelli toezeggingen gekregen over voorbereidende testmogelijkheden in 2016. Dit was lang een obstakel voor het rondkomen van de deal, maar Pirelli is nu testmogelijkheden met oude, aangepaste bolides beloofd.