*

Pirelli wijzigt bandenselectie voor Bahrein

Daan de Geus

Daan de Geus

16 april 2013 14:46

Pirelli wijzigt bandenselectie voor Bahrein
Sutton Images

Bandenleverancier Pirelli heeft besloten andere bandencompounds mee te nemen naar Bahrein dan het aanvankelijk van plan was: Pirelli ruilt de zachte band namelijk in voor de medium.

Pirelli kondigde voor aanvang van dit seizoen aan dat het haar zachte en harde banden mee zou nemen naar Bahrein, maar heeft nu besloten de zachte band thuis te laten en in plaats daarvan de medium compound mee te nemen.

Door de wijziging wordt de medium band in Bahrein dus de zogenaamde option tyre, zoals de naam luidt voor de zachtste van de twee compounds die tijdens een raceweekend worden gebruikt. De harde band blijft wel gewoon aan als de prime tyre, oftewel de hardste van de twee voor Bahrein geselecteerde compounds.

Een woordvoerder van Pirelli heeft tegenover Sky Sports verklaard dat de beslissing om voor een hardere option tyre te gaan niet genomen is naar aanleiding van de kritiek die Pirelli in China te verduren kreeg.

In China hield de soft compound het amper vijf rondjes uit, maar volgens de Pirelli-woordvoerder werd de beslissing om de soft door de medium te vervangen al voor de Grand Prix van China gemaakt.

Pirelli is volgens de woordvoerder van mening veranderd ‘dankzij haar ervaringen in de eerste twee races van 2013’ en de combinatie daarvan met de layout van het circuit, de hoge temperaturen én het stoffige asfalt in Bahrein.

Lees meer over

Pirelli