Ze staat natuurlijk bekend als een voetbaldier maar presentatrice Hélène Hendriks is ook een fanatieke racefan. En als ze tussen het voetbal door op zondag tijd heeft om de Formule 1 mee te pakken, kijkt ze met een tikkeltje jaloezie naar de benaderbaarheid van de coureurs. “Interviews voorafgaand aan een voetbalwedstrijd? Ondenkbaar. Dan zie je dat ze bij de Formule 1 veel verder en veel vooruitstrevender zijn.”

Door Vincent de Vries

De Formule 1 is wat het verkopen van de sport betreft wel een stapje verder, concludeert Hendriks. “We hebben wel interviews in de aanloop, maar vlak voor een wedstrijd, zoals in de Formule 1? Nee, dat kennen we niet. Helaas, zou ik haast willen zeggen. In mijn ogen biedt dat alleen maar meerwaarde. Dan sleep je de kijker, die zo graag een onderdeel wil zijn, helemaal in het spel mee.”

Vandaar dat Hendriks fan is van de onboardcamera. Je kunt bijna voelen hoe hard de coureurs gaan en hoe ze een bocht aansnijden. “Dat vind ik helemaal te gek, alsof je zelf meerijdt.” Zoiets had de Brabantse, onlangs gekozen tot Sportjournalist van het Jaar, graag in het voetbal gezien. “Al begrijp ik ook wel dat dat bij ons niet mogelijk is. Je kunt moeilijk bij een voetballer een camera op zijn hoofd zetten.”

Meer Hélène Hendriks in editie 6 van FORMULE 1 dat nu in de winkel ligt en hier online te bestellen is