Viervoudig wereldkampioen Alain Prost verwacht dat Red Bull-coureur Sebastian Vettel dit jaar zijn vierde titel op rij pakt en zo op gelijke hoogte met hemzelf zal komen in de geschiedenisboeken.

Gevraagd door persbureau Reuters of hij denkt dat Vettel dit jaar weer kampioen wordt, geeft Prost een duidelijk antwoord: “Ja, al hoop ik niet dat hij weer net zo’n seizoen heeft als twee jaar geleden, toen hij vier van de eerste vijf races won.”

“Het is voor mij duidelijk dat Vettel nog steeds de favoriet is”, vervolgt Prost, die het verder moeilijk vindt om in te schatten wie zich komend seizoen tot Vettels rivalen zullen ontpoppen: “Het is de vraag of McLaren niet zwakker is geworden door het vertrek van Lewis Hamilton en het aantrekken van een jongeling, terwijl ik niet verwacht dat Mercedes mee kan doen om de titel.”

“Fernando Alonso lijkt me Vettels meest geduchte tegenstander, maar waarom zouden bijvoorbeeld outsiders als Kimi Räikkönen en Romain Grosjean zich niet in de titelstrijd kunnen mengen?”, oppert Prost.

“Ik verwacht hoe dan ook dat we een aantal spannende races gaan zien, want het veld zit dicht bij elkaar. Red Bull lijkt me wel nog steeds het te kloppen team, maar Ferrari ziet er ook sterk uit en ik verwacht dat McLaren de topdrie vol maakt met Lotus daar vlak achter. Mercedes verwacht ik niet vooraan te zien, maar ik denk wel dat ze in bepaalde races om de zege kunnen meedoen.”

Prost zelf had overigens dertien jaar de tijd nodig om zijn vier titels – die hij in 1985, 1986, 1989 en 1993 behaalde – te winnen, waarbij hij zijn laatste kampioenschap op 38-jarige leeftijd veiligstelde. Vettel staat op 25-jarige leeftijd al op drie titels, na het winnen van de kampioenschappen van 2010, 2011 en 2012.

Foto: Prost in 1993, rijdend voor Williams – Renault, na het behalen van zijn vierde wereldtitel.