Fernando Alonso heeft de voorzet die hij gisteren gaf vandaag in gekopt. De Spanjaard startte vooraan in de Duitse Grand Prix, en eindigde waar hij de race begon. Onderweg sloeg hij aanvallen van Sebastian Vettel en Jenson Button af.

De leider in het kampioenschap startte de race op Hockenheim goed. Achter hem had Vettel eventjes moeite om de sterk gestarte Michael Schumacher achter zich te houden. De Red Bull-coureur kon de aanval van zijn landgenoot pareren en kon zich vervolgens op Alonso focussen.

Bij de start waren de aspiraties van enkele andere coureurs al snel voorbij. Felipe Massa reed zijn voorvleugel kapot door gewoon tegen auto’s voor hem aan te rijden. Romain Grosjean kwam ook niet ongeschonden uit de strijd en Lewis Hamilton kreeg bij het ingaan van de tweede ronde een lekke band door de troep die bij de start op de baan kwam te liggen.

Genoeg spektakel dus. Ook door de sterk presterende Sauber-coureurs, die elkaar, maar ook coureurs als Hülkenberg, meerdere keren aanhalen. En door Hamilton. De McLaren-coureur wilde de strijd na zijn lekke band eigenlijk staken, maar ging toch door.

Vervolgens bleek dat er met zijn McLaren weinig aan de hand te zijn. Hamilton had een ronde achterstand op Alonso en Vettel toen hij laatstgenoemde gewoon weer inhaalde. Tot onvrede van de thuisrijder, die daarmee wel wat tijd verloor.

Net dat beetje tijd waarmee Vettel misschien zijn tweede plaats in de tweede pitstop aan Button verloor. De sterk rijdende wereldkampioen van 2009 leek vervolgens af te stevenen op zijn tweede zege van het seizoen. Button kwam in de DRS-zone van Alonso terecht, maar kon geen geslaagde inhaalactie op hem plaatsen.

Vervolgens herpakte Vettel zich, en vond de snelheid om in te lopen op Button. In de voorlaatste ronde kon de tweevoudig wereldkampioen Button inhalen. Er loopt echter nog een onderzoek tegen Vettel, omdat hij Button voorbij stak terwijl hij zelf op een uitloopstrook reed.

Dat zal Alonso allemaal koud laten. Hij heeft weer gewonnen. Nadat hij in Groot-Brittannië al tweede werd. De Spanjaard gaat nu ruim aan de leiding in het kampioenschap. Voorlopig is hij de onbetwiste zomerkampioen in de Formule 1.