Het puntentotaal van Haas F1 blijft na de Grand Prix van Engeland onveranderd. Romain Grosjean zag immers de streep niet en Gutiérrez kwam er nimmer aan te pas.

Zeventien ronden, zo lang duurde de race van Romain Grosjean. Een technisch probleem bracht een eind aan de race die op de intermediates van Pirelli toch al niet zo lekker liep.

“Op de intermediates was het tempo ver te zoeken”, aldus de Fransman. Dat is iets waar we aan moeten werken. Daarentegen voelde de auto dit weekend erg goed aan in de snelle bochten en zaten we dichtbij Q3, dus dat zijn positieve punten waarmee we verder kunnen.”

Gutiérrez
Teamgenoot Esteban Gutiérrez bracht zijn bolide wel naar de finish, maar met de zestiende plaats heeft ook hij weinig reden tot lachen. Dat doet hij dan ook niet.

“Het was een moeilijke race voor ons. Ik verloor om te beginnen al heel veel tijd bij mijn eerste stop, waarna de call voor de tweede stop net iets te laat kwam. We waren vandaag niet snel genoeg om ons op te werken, maar we blijven onverminderd gemotiveerd met het oog op de volgende race.”