Nico Rosberg is momenteel de man in vorm. De van pole position gestarte Duitser weet in de spannende slotfase Daniel Ricciardo op afstand te houden en wint. Lewis Hamilton wordt derde, terwijl Max Verstappen de zesde plaats voor zich opeist.

De eerste de beste poging om de race goed en wel onder weg te krijgen, is geen lang leven beschoren. Force India’s Nico Hülkenberg duikt bij de start onbedoeld in een Toro Rosso-sandwich. Carlos Sainz wil echter om de slecht gestarte Max Verstappen heen sturen, waarbij hij Hülkenberg op het achterwiel raakt. De Duitser schuift daarop linksaf de muur in. Het levert direct een safety car-fase op, waardoor Bernd Mayländer net als in alle voorgaande Grands Prix van Singapore acte de présence geeft.

Na de herstart, waarbij een achtergebleven marshall tot grote schrik van velen voor het veld uit rent, is het Nico Rosberg die in zijn 200ste  Grand Prix vlot weg rijdt van zijn achtervolgers. Die achtervolgers zijn Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton, waarbij laatstgenoemde onmachtig is Ricciardo onder druk te zetten. De melding dat hij op zijn remmen moet letten helpt daar niet bij. Diezelfde boodschap is even daarvoor ook al overgebracht aan Nico Rosberg.

De verschillen tussen de top drie zijn dermate groot dat er bij de pitstops niks verandert aan de rangorde. Max Verstappen werkt zich in het middenveld na zijn slechte start ondertussen langzaam maar zeker naar voren, waarbij hij een zeer vermakelijk duel uitvecht met Daniil Kvyat. Indrukwekkend is ook het optreden van Kevin Magnussen. De Deen in dienst van Renault rijdt comfortabel rond in de top tien.

Hamilton vs. Räikkönen
Niet ver daarvoor rijdt Sebastian Vettel in de rondte. De Ferrari-coureur moest van achteraan starten, maar weet op de zachte banden lang door te rijden en daarmee veel terrein goed te maken. Als hij na 24 ronden voor het eerst stopt, valt hij echter weer terug naar de dertiende plaats. Teamgenoot Kimi Räikkönen rijdt op plaats vier tegelijkertijd het gat naar de met zijn remmen worstelende Hamilton dicht. Het is vlak voor de tweede serie pitstops dat de Fin Hamilton uit weet te remmen.

Met nog een derde van de race te gaan wordt Lewis Hamilton aangespoord om toch nog maar eens te pushen, ‘want’, zo meldt het team, ‘Räikkönen is terug te pakken’. Hij noteert vrijwel direct de snelste raceronde en begint de Fin daadwerkelijk binnen te hengelen. Het is echter pas door de laatste pitstops van beide heren dat Hamilton het derde plekje op het podium weer herovert. Hamilton gaat eerst naar binnen en aan één rondje op vers rubber heeft hij genoeg om Räikkönen voor te blijven na diens pitstop.

Red Bull in de aanval
Ook Daniel Ricciardo, die de hele race onzichtbaar rond rijdt op de tweede plaats, duikt nog eens de pits in. Het zorgt ervoor dat de Australiër op supersofts de aanval opent op koploper Nico Rosberg. De Duitser rijdt op een oud setje softs en ziet zijn voorsprong met bijna drie seconden per rondje slinken. Mathematisch gezien moet Ricciardo het gat met Rosberg makkelijk kunnen dichten.

Maar de banden van Ricciardo hebben ook niet het eeuwige leven. Uiteindelijke komt Ricciardo minstens één ronde tekort om echt iets te proberen. Dat betekent dat Nico Rosberg na overwinningen op Spa en Monza de hattrick op het Marina Bay Street Circuit completeert. Ricciardo wordt tweede, vóór Lewis Hamilton.

Max Verstappen mag dan geen aanspraak maken op een podiumplaats, hij vermaakt eenieder wel weer met fraaie aanvals- en verdedigingsacties. Het levert hem uiteindelijk de zesde plaats op aan de finish.