*

Racedebuut medium-banden Pirelli

Eelco den Boer

Eelco den Boer

22 juni 2011 16:06

Racedebuut medium-banden Pirelli
Formule1

Na een succesvolle test in Canada zet Pirelli komend weekend tijdens de Grand Prix van Europa voor het eerst de medium-banden in voor de race.

 

De medium-banden, te herkennen aan de witte markering, zijn de hardste variant die de teams dit weekend tot hun beschikking hebben. De andere bandensoort die in Valencia wordt gebruikt, is de zachte variant, met gele markering.

“We hebben de Pzero White iets aangepast ten opzichte van de oorspronkelijke configuratie om ze wat duurzamer te maken”, licht bandenchef Paul Hembery toe. “Net als we met de harde banden hebben gedaan in Barcelona. Tijdens de vrije training in Canada hebben de teams er kennis mee gemaakt en dat heeft ons veel nuttige data opgeleverd.”

“Dit seizoen hebben we al enkele fantastische stratenraces gezien”, vervolgt Hembery. “Met de race in Canada als een van de hoogtepunten. Hopelijk zet dit patroon zich door in Valencia, al is het daar altijd lastig om in te halen. De bandenslijtage zal waarschijnlijk hoog zijn, gezien het warme weer en de karakteristieken van de baan en het asfalt.”