*

Racepreview: Engeland, de bakermat van de Formule 1

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

12 juli 2017 12:51

Racepreview: Engeland, de bakermat van de Formule 1
Sutton Images

De Grand Prix van Engeland staat voor de deur, voor veel team een thuiswedstrijd met de fabrieken om de hoek van Silverstone. Met Engeland als bakermat van de Formule 1 is het altijd een waar spectakel voor de fans en een drukte van belang. 

Ook de coureurs kijken er naar uit terug te keren naar Silverstone. “Ik heb er onwijs veel zin in”, zegt Sergio Pérez. “Silverstone is een van de leukste circuits van het seizoen, er zitten fantastische bochten in en ik rijd daar echt met plezier rond. Daarbij komen er altijd enorm veel fans naar de Grand Prix, zelfs op vrijdag hebben we al volle tribunes.”

Voor Force India-teamgenoot Esteban Ocon wordt het de eerste keer op Silverstone in een Formule 1-auto. “De combinatie van de snelle bochten achter elkaar is zo gaaf, vooral Maggots en Becketts. Ik kan niet wachten hier te rijden, ik heb goede herinneringen aan dit circuit van mijn tijd in de Formule 3. Daarbij voelt het als een thuisrace, de fabriek van het team staat aan de overkant van de weg, dus we hebben veel support er hangt een goede atmosfeer.”

Ook Verstappen kijkt uit naar dezelfde bochtencombinatie. “Door de nieuwe auto’s is het fysiek een stuk uitdagender hier te rijden, het is gaaf je eigen grenzen te testen op dit circuit. Het is een uniek circuit, waar ik altijd zin heb om naar toe te gaan!”

Silverstone heeft een speciaal plekje in het hart van Daniel Ricciardo. “Ik maakte daar mijn Formule 1 debuut, daarom blijft het altijd een bijzonder circuit voor mij. Ik rij hier al sinds mijn tijd in de Britse Formule 3 en geniet altijd van de snelle bochten en het enthousiasme van de velen fans. De Britten zijn echte motorsport fans en zijn loyaal aan hun lokale coureurs.”

De jongens van Haas hebben er ook zin in, Romain Grosjean kan na zijn fantastische race in Oostenrijk niet wachten om terug in de auto te stappen. “Silverstone is geen makkelijk circuit om rond te rijden, maar er zijn een paar mooie plekken om in te halen. De downforce van de auto kan je hier echt maximaal voelen op je lichaam, ik kijk er naar uit mezelf tot een hoger plan te tillen hier.”

Voor Kevin Magnussen wordt de Grand Prix van Engeland een bijzondere, het is namelijk de 50ste Grand Prix waarbij hij aan de startlijn verschijnt. “Vijftig klinkt niet als heel veel, maar de tijd is zo snel gegaan. Ik hoop dat ik er nog veel meer mag rijden, ik leer nog steeds terwijl dit al mijn derde seizoen is in de Formule 1.”

McLaren keert huiswaarts: “Een circuit met een fantastische geschiedenis, de Britse fans houden van McLaren, dit is wel een speciale race voor ons”, vertelt Fernando Alonso. “Ik hoop dat ik terug kan komen van de waardeloze race in Oostenrijk, we gaan er voor vechten!”

Stoffel Vandoorne keert zelfverzekerd terug naar Silverstone: “Ik heb hier twee keer op het podium gestaan tijdens mijn tijd in de GP2. Ik hoop dat we hier een goed resultaat neer kunnen zetten, ik voel me steeds beter in de auto dus laten we er het beste van maken.”

De Grand Prix van Engeland wordt vanavond geopend met een spectaculaire liveshow in de straten van Londen.