Racing Team Nederland, het team van Jumbo-eigenaar Frits van Eerd, heeft een spraakmakende coureur aan zijn rijdersbezetting toegevoegd. Nyck de Vries gaat naast zijn Formule 2-seizoen ook races rijden in het World Endurance Championship met de Dallara LMP2. 

Dat maakte Racing Team Nederland vandaag bekend tijdens de teampresentatie in Veghel. Het team doet mee aan het World Endurance Championship, dat een zogeheten ‘superseizoen’ bestrijkt dat loopt van mei 2018 tot juni 2019 en zodoende twee edities van de 24 uur van Le Mans bevat. Teameigenaar Frits van Eerd deelt in de eerste daarvan zijn auto met Giedo van der Garde en Jan Lammers, voor wie het zijn 24e 24 Uur van Le Mans wordt. Lammers rijdt daaraan voorafgaand ook de 6 Uur van Spa-Francorchamps.

Na Le Mans neemt De Vries zijn plek in voor de WEC-races in Engeland, Japan en China. Voor de Vries is het de eerste kennismaking met langeafstandsracen. De Nederlandse coureur, die in het opleidingstraject van McLaren zit, rijdt komend seizoen in de Formule 2 voor Prema Racing. “Dit past perfect in mijn agenda”, zegt De Vries. “Na de zomerstop zijn er immers niet veel Formule 2-races meer. Qua prestaties liggen de klasses dicht bij elkaar, dus ik verwacht niet veel tijd nodig te hebben voor de omschakeling. Het is in ieder geval een mooie en indrukwekkende auto.”