Kimi Räikkönen verwacht dat zijn team Ferrari het leven van Mercedes lastiger zal maken in 2016, maar garanties zijn er niet, weet de Fin. “Het hangt ook af van wat andere teams doen.”

In interview met Motorsport.com vertelt Räikkönen dat hij goede verhalen uit Maranello heeft gehoord over Ferrari’s 2016-auto en dat ook de cijfers er goed uitzien. “Maar dat is altijd zo”, houdt hij een slag om de arm. “En ik loop al lang genoeg in deze sport rond om te weten dat er geen team is dat je zal vertellen dat de auto voor volgend jaar slechter wordt dan die van dit jaar.”

“Ik twijfel er echter niet aan dat onze technische mensen hun huiswerk goed zullen doen. We hebben dit jaar immers ook veel vooruitgang gemaakt, als je het vergelijkt met 2014. Het doel is dan ook in 2016 een volgende stap te zetten, maar of dat lukt is ook afhankelijk van wat de andere teams doen. Of wat wij doen ook echt genoeg is, zal – ondanks dat ik erop vertrouw dat we over een goede auto zullen beschikken – volgend seizoen pas blijken.”

“Hopelijk zijn we in 2016 zo sterk als gehoopt en kunnen we elk raceweekend om zeges meedoen. Hopelijk zijn wij dan het team dat iedereen wil verslaan”, besluit The Iceman, die nog om de vierde plek bij de coureurs strijdt, terwijl zijn team zich al van P2 bij de constructeurs heeft verzekerd.