Kimi Räikkönen denkt niet dat zijn tot op heden teleurstellende resultaten in 2014 hem aan te rekenen zijn. “Er gaat telkens weer iets mis”, verklaart de Ferrari-coureur.

Na zes races staat Räikkönen pas op zeventien punten, waarmee hij de twaalfde plek in het kampioenschap bezet. Zijn teamgenoot Fernando Alonso staat ter vergelijking op de derde plaats in het WK met een totaal van 61 punten.

Räikkönen kwam in Maleisië en Monaco niet tot scoren, terwijl hij in Bahrein slechts één puntje pakte en het in China met een achtste plaats moest doen. Zowel in Australië en Spanje finishte hij als zevende, wat vooralsnog zijn beste resultaten van het jaar zijn.

“Het is dit jaar nog geen één keer echt lekker gegaan”, erkent Räikkönen in gesprek met Autosport, al steekt hij zijn hand daarvoor niet in eigen boezem: “Ik heb flink wat keren gewoon goed gereden, maar er ging telkens wel weer iets mis”, haalt hij aan.

“Ik heb een aantal lekke banden opgelopen en er zijn ook een paar keer mensen tegen me aangereden. Dat is erg jammer, want dat soort kleine problemen kunnen aan het eind van een race enorm veel invloed op de uitslag hebben.”

Pechvogel
Räikkönen verloor dit jaar onder meer een mogelijke derde plek in Monaco doordat Max Chilton tijdens de safety car-periode tegen hem aanreed en Räikkönen zodoende een lekke band opliep.

Eerder gebeurde bij de start in Maleisië hetzelfde tijdens een incident met Kevin Magnussen. Räikkönen reed daarna een verloren race, terwijl hij in Bahrein door een slechte start en wederom contact met Magnussen weinig klaar kon spelen in de rest van die Grand Prix.

Voor de rest van het seizoen hoopt Räikkönen, die al niet meer in zijn titelkansen lijkt te geloven, op ‘wat meer geluk’ en een Ferrari F14 T die beter bij zijn rijstijl past. “Zodra ik me meer op mijn gemak voel in de auto, gaat het vast ook gelijk stukken beter.”