Kimi Räikkönen kijkt met een goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen in Singapore. Niet per se vanwege zijn tweede tijd, maar vanwege het goede gevoel in de auto.

“De eerste vrije training verliep nog niet heel soepeltjes, maar in de tweede vrije training viel alles op zijn plek”, zo laat de Fin optekenen. “Alles werkte naar behoren en de auto liet zich goed besturen. En dat maakt het hier in Singapore zoveel makkelijker om hard te gaan.”

“Het gevoel dat we vandaag met de auto hadden was dus goed, maar ruimte voor verbetering is er natuurlijk altijd”, vervolgt Kimi Räikkönen. “Het is nu nog moeilijk te zeggen of we écht sterk zijn, aangezien het nog maar vrijdag is, maar tot nu toe mogen we zeker niet klagen.”

Vettel
Sebastian Vettel sprak in de eerste vrije training een aardig woordje mee in de strijd om de snelste tijden, maar moest zich in de middag neerleggen bij de vijfde tijd. Daarmee was hij dan ook niet geheel tevreden.

“Ik worstelde in de late avond wat met de balans van de SF16-H. Zodoende kwam ik niet lekker in mijn ritme, maar over het algemeen was het geen slechte dag.”

“Omdat inhalen hier nagenoeg onmogelijk is, is de kwalificatie morgen van extra groot belang. Daarom ligt de focus daar nu volledig op. Morgen hebben we nog een derde vrije training om de puntjes op de i te zetten. Als dat lukt, staan we er morgen goed bij.”