Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel noteerden respectievelijk de derde en vierde tijd in de kwalificatie. Het gat naar Mercedes bleef beperkt tot zo’n drie à vier tienden.

Kimi Räikkönen zat in zijn laatste snelle ronde in de eerste sector onder de pole position-tijd van dat moment, maar aan het eind van de kwalificatie moet de Fin toch genoegen nemen met de derde plaats. Dat lukt heel aardig, aangezien hij ‘positief verrast’ zegt te zijn over het beperkte gat naar Mercedes.

“Over het algemeen deed de auto het heel goed. We hadden last van wat onderstuur, maar langzaam maar zeker kregen we de afstelling van de auto steeds beter voor elkaar. Natuurlijk willen we nóg verder naar voren staan, maar de derde plaats is zeker niet slecht.”

“We mogen nu als team heel tevreden zijn en dat zijn we ook, maar we hebben nog steeds wel wat werk te verzetten. Ik denk dat we hier en daar nog kleine dingen kunnen verbeteren, zodat we ook morgen weer iets moois kunnen laten zien. De snelheid is er in ieder geval en die zal van vandaag op morgen ook niet verdwijnen.”

Vettel
Teamgenoot Sebastian Vettel verprutste in zijn laatste vliegende ronde de laatste sector, waardoor de Duitser naar eigen zeggen veel tijd verloor: “Ik denk dat Ferrari als team een goed resultaat heeft neergezet, maar zelf baal ik ook wel een beetje van mijn slordige laatste run.”

Sebastian Vettel is desondanks tevreden met zijn vierde plek, ook al wordt dat de zevende startplaats na inachtneming van zijn gridstraf. “Het is wat het is”, zegt Vettel daarover.

De viervoudig wereldkmapioen geeft aan over de snelheid te beschikken om zich van die P7 naar voren op te werken: “Onze huidige vorm gaat ons zeker helpen, maar het wordt hoe dan ook een spannend gevecht. Veel hangt ook af van de mate waarin de coureurs hun banden weten te sparen. We zullen wel zien hoe het loopt.”