*

Räikkönen rustig na incident met Verstappen: ‘Reed ineens op 2 wielen’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

1 september 2019 17:38

Räikkönen rustig na incident met Verstappen: ‘Reed ineens op 2 wielen’

Het gebeuren deed denken aan La Source in 2016, toen was het een van de tweede plek gestarte Max Verstappen die een slechte start wilde goedmaken en de Ferrari van Kimi Räikkönen raakte. Vandaag probeerde Verstappen het opnieuw bij de Fin na een matige start, zijn race was meteen voorbij. Räikkönen kon er naar eigen zeggen weinig aan doen. 

“Ik had een goede start”, aldus Räikkönen. “Ik ging iets naar binnen maar ik moest afremmen voor de Mercedes voor me. Ik dacht met een scherpe bocht veilig te zijn maar plotseling reed ik op twee wielen.”

Verstappen zat dus nog aan zijn binnenkant en tilde de Alfa Romeo als het ware op. De Nederlander deed het af als een race-incident: “Hij doet het ook niet express. Misschien dat hij me niet heeft gezien.”

Lees ook: Verstappen stapt uit na touché met Räikkönen: ‘Het was snel over’

Räikkönen hield zich op de vlakte. “Ik heb het nog niet teruggezien, het is nou eenmaal een krappe bocht. Als iedereen afremt, is het lastig daarachter te anticiperen”, zei hij nog ingehouden. “Ik had veel schade maar ik kon nog wel doorrijden. We hoopten nog dat er iets geks zou gebeuren maar helaas.”

Zoals gezegd, Räikkönen was na afloop nog redelijk rustig, op de radio vlak na het incident was dat anders. “Eén of andere idioot heeft me van achteren geraakt! Eikels!”

Lees meer over

Red Bull Verstappen