Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu heeft Ferrari dan officieel bekendgemaakt dat Kimi Räikkönen volgend jaar terugkeert bij het team. Hij neemt de plaats in van Felipe Massa en heeft voor twee jaar getekend.

Räikkönen werd in 2007 wereldkampioen voor Ferrari, maar werd twee jaar later bedankt voor bewezen diensten om plaats te maken voor Fernando Alonso. De Fin kreeg een riante afkoopsom mee en leefde zich uit in het WRC. Na twee jaar rallyrijden begon Räikkönen de directe competitie en snelheid van de Formule 1 te missen. 

Besprekingen met Williams liepen op niets uit, maar hij vond wel onderdak bij Lotus. Daar voelde hij zich op zijn gemak en deed direct weer mee voor de titel. Ook dit jaar begon Räikkönen goed aan het seizoen, maar na twee non-scores op rij lijken zijn kansen op de titel verkeken. 

Lotus kon hem bovendien niet geruststellen dat het hem volgend jaar weer een winnende auto kan bieden. Bij Ferrari hoopt Räikkönen die wel aan te treffen. Financiën zijn er in ieder geval een minder heikel punt. Hij zal echter wel geconfronteerd worden met Fernando Alonso, de man voor wie hij eind 2009 nog zijn plek moest afstaan. Volgens alle betrokken partijen speelt dat echter geen rol meer.