Kimi Räikkönen is er zeker van dat hij op pole position had gestaan als hij niet de laatste bocht een foutje had gemaakt. Maar dat deed hij wel en dus moet hij genoegen nemen met P3. Dat lukt hem echter niet.

“Het is teleurstellend om uiteindelijk niet vooraan te staan”, aldus een balende Räikkönen na afloop van de kwalificatie. “Ik verloor in de laatste chicane voor startfinish zeker twee tienden ten opzichte van mij snelste tijd in Q2, dus gezien het verschil met Rosberg had ik pole position kunnen pakken.”

Kimi Räikkönen, van het huidige deelnemersveld de man met de meeste overwinningen op Spa Francorchamps, erkent dat Ferrari er met een volledige tweede startrij voor de Scuderia goed bij zit, maar van enige blijdschap is geen sprake: “In vergelijking met voorgaande races zit er duidelijk verbetering in, maar we zullen pas tevreden zijn als we helemaal vooraan staan.”

Vettel
Teamgenoot Sebastian Vettel denkt dat Mercedes en de van pole position vertrekkende Nico Rosberg te verslaan zijn vanaf de tweede startij: “De top zat vandaag al heel erg dicht bij elkaar. De eerste zes mensen op de grid maken allemaal kans. Ik denk in ieder geval dat we kunnen winnen.

“We hebben vandaag de gok genomen door Q2 af te werken op de zachte banden, waardoor we morgen de race ook op die banden aan zullen vangen. Dat neemt echter niet weg dat het zeer lastig gaat worden om de banden, of het nou de supersofts, softs of mediums zijn, te managen. We zullen op strategisch gebied slimmer moeten zijn dan anderen.”