Kimi Räikkönen zegt dat zijn team Ferrari en hij weten wat ze te doen staat om beter te presteren na een ‘pijnlijke’ start van het seizoen.

Voor Ferrari an sich was de seizoensstart overigens lang zo pijnlijk niet, want Räikkönens teamgenoot Sebastian Vettel won de openingsrace in Australië en finishte als tweede in China. De Duitser staat daarmee gedeeld eerste in het WK, waarin Räikkönen vijfde staat.

Terwijl Vettel twee keer naar het podium mocht, heeft Räikkönen daar met een vierde en vijfde plek nog niet op gestaan. In Australië kwam hij twintig seconden achter Vettel over de streep, in China veertig. Het heeft ertoe geleid dat Ferrari-president Sergio Marchionne de Scuderia openlijk heeft opgeroepen met Räikkönen om de tafel te gaan om over zijn vorm te praten.

Räikkönen zelf erkent op zijn beurt dat het ‘altijd pijnlijk’ is als de resultaten achterblijven, maar ook dat hij weet dat dit erbij hoort in de Formule 1. “Dit is geen sport waarin je altijd blij en lachend kunt rondlopen. Dit hoort erbij, ook al is het frustrerend.”

Het positieve is volgens Räikkönen echter dat hij en zijn engineers en monteurs een oplossing voor ogen hebben. “We hebben een duidelijk beeld van wat we moeten doen”, zegt de coureur die in de eerste twee races problemen had met de balans van zijn auto en erom bekend staat daar gevoelig voor te zijn.

“Ik heb er echter vertrouwen in dat we de auto zo kunnen krijgen als we hem willen”, zegt de wereldkampioen van 2007. In China lukte dat onder meer niet omdat er op vrijdag vanwege de weersomstandigheden amper werd getraind, zo geeft hij aan.

“We moeten meer punten scoren om in de strijd vooraan betrokken te blijven, maar het seizoen is nog lang”, maant The Iceman tot kalmte. “Natuurlijk is een vijfde plek zoals in China teleurstellend, maar het zijn wel weer punten achter mijn naam en hopelijk kan ik het in de volgende race beter doen.”

Na regen komt zonneschijn, weet Kimi.