Ferrari-president Sergio Marchionne vindt dat de Scuderia met Kimi Räikkönen in gesprek moet over zijn vorm. De Fin finishte in China als vijfde.

Twee weken eerder, in Australië, kwam Räikkönen als vierde over de streep. Teamgenoot Sebastian Vettel won echter in Melbourne, terwijl hij tweede werd in China. In Australië met twintig tellen voorsprong op Räikkönen, in China met meer dan veertig tellen.

“Ik heb het hier al over gehad met teambaas Maurizio Arrivabene”, zegt Marchionne over de prestaties van Räikkönen. “Misschien moeten ze maar met hem om de tafel en met hem praten. Het leek in China wel of Kimi met andere dingen bezig was en hij afgeleid werd. Sebastian reed veel agressiever.”

Volgens Räikkönen zelf had zijn race echter beter kunnen uitpakken als Ferrari hem eerder naar binnen had geroepen voor zijn tweede pitstops. Hij vroeg daar ook herhaaldelijk om omdat de bandenslijtage zo hevig was, maar Ferrari ging pas laat overstag.

Räikkönen klaagde eerder in de race ook over een gebrek aan vermogen bij het uitkomen van bepaalde bochten. “De set-up was ook niet perfect, al was die al wel beter dan in Australië. Er had sowieso een beter resultaat in gezeten, maar dit is waar we het mee moeten doen. Soms is het niet anders.”

Räikkönen reed nog wel enkele ronden vlak voor Vettel, voordat die er voorbij kwam. Een teamorder geven was volgens Marchionne niet juist geweest.