Ferrari presenteerde zondag 18 februari – op de geboortedag van oprichter Enzo – de nieuwe livery voor de WEC-auto van 2024. Een feest voor wie maar geen genoeg kan krijgen van die lekkere kleurstelling van de nieuwe F1-auto van Ferrari. De 499P, zoals de WEC-bolide heet, is in een vergelijkbare rood-geel jasje gestoken.

LEES OOK: Charles Leclerc over komst van Hamilton: ‘Kan me alleen maar helpen’

Veel F1-fans konden vorige week opgelucht ademhalen toen Ferrari een behoorlijke kleurrijke SF-24 onthulde. Het veld zal het komende seizoen geplaagd worden door een groot aantal zwarte liveries, dus het rood en geel van de Italianen was een welkome verrassing. In de media, maar ook door Ferrari zelf, werd er al een link gelegd tussen de kleurstelling van de Formule 1-auto en de WEC-bolide van 2023.

Ook dit jaar blijft die link dus bestaan. De 499P volgt keurig het voorbeeld van zijn F1-aanverwant en ziet er fraai uit in de rood-gele lak. De sponsoren zorgen voor de nodige witte details, die de auto nog dichter bij het design van de SF-24 brengen.

WEC hypercar series

Ferrari keerde in 2023 na 50 jaar terug in het endurance-kampioenschap. De piepjonge hypercar-klasse werd het strijdtoneel voor de scuderia, dat toen met de eerste versie van de 499P aan de start stond. Ferrari eindigde het WEC-seizoen op de tweede plaats, achter Toyota. Op Le Mans wist het team uit Maranello wel een historische overwinning te boeken.

Het nieuwe seizoen bestaat uit acht langeafstandsraces en begint op 2 maart in Qatar.

De nieuwe livery van de 499P (Ferrari)