Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat het tijdens de zomerstop ‘ongemakkelijk’ wordt bij Ferrari, waar de laatste tijd strategische blunders veel punten hebben gekost. Schumacher stelt dan ook dat Ferrari er ‘altijd in slaagt om het voor zichzelf te verpesten’.

Na twee tegenvallende seizoenen begon Ferrari dit jaar ijzersterk aan het nieuwe tijdperk in de Formule 1. De F1-75 bleek een succes en goed genoeg voor zeges, waardoor er plots weer titelhopen waren. Die zijn na dertien van de 22 races echter weer flink geslonken door tegenvallende resultaten, door technisch malheur of door strategische blunders.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto gaf aan dat hij geen reden tot veranderingen ziet in Maranello. Het gaat er volgens hem vooral om dat het team blijft leren en bouwen. Zo ziet Ralf Schumacher dat niet. “Achter de schermen zal het tijdens de zomerstop waarschijnlijk ongemakkelijk worden bij Ferrari, vooral voor teambaas Mattia Binotto”, voorspelt hij bij Sky Deutschland. “Hij houdt het team goed bij elkaar, maar op een gegeven moment zullen het bestuur en Ferrari’s partners onrustig worden.”

Lees ook: Ferrari ziet geen reden tot verandering in zomerstop

De snelheid is er wel degelijk, benadrukt Schumacher, maar: “Op de een of andere manier slaagt Ferrari er altijd in om alles voor zichzelf te verpesten door fouten van de coureurs, verkeerde strategieën of technische problemen. Op de lange termijn zal dat intern niet werken”, denkt de oud-Formule 1-coureur.

Schumacher verwacht dat niet alleen Binotto ‘in gevaar’ zal zijn in de zomerstop. “Ik zie twee mensen die deze zomerstop gevaar lopen: Binotto en Daniel Ricciardo. Voor Binotto wordt het niet makkelijk en van Ricciardo kunnen we ons afvragen of hij nog wel op Spa zal rijden”, aldus de Duitser.