Ferrari-teambaas Mattia Binotto ziet geen reden waarom zijn team in de zomerstop zaken zou moeten veranderen nadat het in Hongarije opnieuw door een opmerkelijke strategie buiten het podium viel.

Ferrari begon sterk aan het seizoen, maar kijkt ondertussen naar grote achterstanden bij de coureurs- en constructeurskampioenschappen. Charles Leclerc moet tachtig punten goedmaken ten opzichte van Max Verstappen terwijl Ferrari bij de constructeurs zelfs moet vrezen voor de tweede plek nu Mercedes tot dertig punten is genaderd en Red Bull 97 punten voorsprong heeft.

“Het is geen kwestie van pech en we hoeven ook niks te veranderen”, stelt Binotto na de Hongaarse Grand Prix, waar beide Ferrari’s buiten het podium vielen. “Het gaat erom dat we continu blijven leren en bouwen, ervaring opbouwen, vaardigheden opbouwen.” De race van afgelopen zondag is volgens Binotto ‘zeker iets waar je naar moet kijken’ en waar zijn team van moet leren. “Maar als we de balans van de eerste seizoenshelft opmaken, dan zie ik geen reden waarom we zouden moeten veranderen.”

Lees ook: Binotto: ‘De auto was het probleem, niet de strategie’

Het gaat er volgens Binotto vooral om dat Ferrari ‘moet aanpakken wat er zondag mis ging’. “Dan moeten we weer net zo competitief zijn als de eerste twaalf races”, meent de Italiaan. De zege zat er in Hongarije hoe dan ook niet in volgens Binotto, die niet naar de strategie maar naar de auto als oorzaak wees.

Daar dacht Leclerc echter anders over. Hij zette zijn vraagtekens bij de strategie van het team om hem op de harde band te laten rijden terwijl er weinig grip was. Volgens Binotto zal de Monegask, die nu tegen een achterstand van tachtig punten aankijkt, na de zomerstop nog hongeriger zijn. “We moeten stap voor stap blijven bouwen, het team en hijzelf. We moeten elke race zien als een mogelijkheid om te winnen. Wij winnen en verliezen samen”, besluit hij.