Runner-up van het GP2-kampioenschap Luiz Razia is teleurgesteld en verbaasd dat Marussia het tweede stoeltje aan Max Chilton heeft gegeven. De Braziliaan zegt tegen sloboesporte.com dat hij ook in gesprek was met de renstal over een debuut als racecoureur.

“Tot afgelopen maandag waren we nog in gesprek over een racestoeltje”, zegt Razia. “Het team was erg positief. Zelfs dinsdagmorgen (de dag dat Marussia Chilton contracteerde) zeiden ze: ‘we zijn nog aan het beslissen’. En toen maakte ze de deal met Chilton bekend…”, aldus de 23-jarige Braziliaan.

Geheel als een verrassing kwam de komst van Chilton bij Marussia niet. Hij werd namelijk al officieel reservecoureur vanaf de GP van Japan en maakte indruk bij tests. Razia was echter toch hoopvol, omdat hij in 2010 testcoureur was voor het team. In 2011 was hij testcoureur bij het team dat nu Caterham heet, terwijl hij dit jaar rookietests voor zowel Force India als Toro Rosso reed. 

Razia had zijn vizier voor 2013 ook op Lotus gericht, maar 24 uur voor Marussia had deze renstal bekend gemaakt Grosjean een nieuw contract te geven. Toch wil Razia niet van opgeven weten. Hij mikt op de twee overgebleven vrije plekken, bij Force India en Caterham.

“We praten met beide teams, dus er zijn kansen”, zegt Razia. “Maar vergeleken met andere concurrenten heb ik niet zo veel sponsorgeld.” Vanwege de grote concurrentie ziet het er naar uit dat de Braziliaan komend seizoen niet in de Formule 1 actief zal zijn. Toch wil hij zijn droom niet loslaten. Razia: “Ik heb te veel tijd en geld geïnvesteerd om het op te geven. Ik werk hier al tien jaar keihard voor.”

Naar andere raceklasses kijkt de viervoudig racewinnaar in de GP2 niet. “Een terugkeer naar de GP2 zie ik niet zitten. Afgelopen week hebben verschillende teams me gebeld, maar ik heb ze afgewezen”, aldus Razia. “Ik heb laten zien klaar te zijn voor de volgende stap. Rijd ik volgend jaar niet in de Formule 1, dan zal ik andere plannen moeten maken. Over andere raceklasses heb ik nog niet nagedacht.”