Na de laatste dag van de eerste testweek zien we tevreden gezichten bij Mercedes, Ferrari én Red Bull, waar Max Verstappen zich gelukkig prijst met de gereden kilometers. Aan voorspellingen waagt niemand zich nog. Een selectie van de reacties na dag vier.

Een volledig verslag van de vierde testdag lees je hier.

Max Verstappen, Red Bull. P2, 1:21.769, 85 ronden.
“Het is altijd goed om in een eerste testweek op een nat circuit te kunnen rijden. De omstandigheden waren weliswaar niet ideaal, met zon maar nat asfalt, maar we hebben in elk geval een indruk van de regenbanden kunnen krijgen. Wat de week in het algemeen betreft: het was belangrijk zoveel mogelijk kilometers te maken. Over het algemeen ging het goed met de auto. Ik denk dat Mercedes aan het begin van het seizoen nog wel een voorsprong heeft qua motorvermogen, maar we zullen op ze inlopen. De auto zal ook zeker nog wel wat veranderen voor de eerste race, maar dat is bij elk team zo.”

Kimi Räikkönen, Ferrari. P1, 1:20.872, 93 ronden.
“Vergeleken met vorig jaar is het begin van de wintertests dit keer een stuk beter verlopen. Het was ook een goed begin, al is er ook nog veel te doen. Vandaag ging het ook best prima, gekeken naar wat op ons programma stond. Ik heb verder geen idee hoe we er voor staan. Ik zie de tijden natuurlijk, ook van de anderen, maar je hebt natuurlijk geen idee wat zij doen.”

Voor Grosjean stond onder meer het oefenen van pitstops op het programma.

Romain Grosjean, Haas. P4, 1:22.309, 118 ronden.
“Een productieve dag voor ons. We hebben regenbanden en intermediates geprobeerd en pitstops geoefend, terwijl we ook aan de set-up hebben gewerkt. De auto wordt elke dag beter.”

Sergio Pérez, Force India. P6, 1:22.534, 82 ronden.
“We hebben de VJM10 en de banden deze week een stuk beter leren kennen. Ik voel me lekker in de auto. Er is nog veel werk te doen, maar kijk al met een optimistisch gevoel uit naar de eerste race.”

Bottas kan terugblikken op een geslaagde eerste werkweek bij Mercedes.

Valtteri Bottas, Mercedes. P8, 1:23.443, 68 ronden.
“Het doel was zoveel mogelijk te rijden gedurende deze vier dagen. Dat is goed gelukt. Doel bereikt dus. Dat ik tijdens deze eerste testweek de snelste rondetijd reed, zegt me niet zoveel. We zijn hier om te testen, dus je koopt er niks voor. Qua kilometers was het, zoals gezegd, echter een goede week.”

Nico Hülkenberg, Renault. P9, 1:24.974, 51 ronden.
“We hebben in de ochtend aardig wat kunnen rijden, maar de baan werd snel droog, dus het is moeilijk om conclusies te trekken over hoe de regenbanden en intermediates het doen. De auto voelt tot op heden goed aan, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Daar is de tweede testweek voor.”