Red Bull heeft volgens coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat een aardige winter achter de rug, maar het tweetal durft zich niet aan voorspellingen te wagen voor de seizoensopener in Australië.

Voor Ricciardo is het ook nog eens zijn thuisrace, dus het mag geen verrassing zijn dat hij er ‘enorm veel zin in heeft en helemaal klaar voor is’. Of Red Bull er als team ook klaar voor is, vindt hij echter lastig te zeggen: “We hebben weliswaar een aantal betrouwbaarheidsproblemen gehad tijdens de tests, maar toch ook flink wat kilometers gemaakt. Ik zou het dan ook een redelijke winter noemen, al zijn we er nog niet helemaal.”

Waar Ricciardo zich wel helemaal goed bij voelt, is teruggaan naar zijn thuisland Australië: “Want ik breng er tegenwoordig nog maar zo weinig tijd door dat elke Australische stad aanvoelt als thuis”, vertelt de coureur die uit het 3417 kilometer verderop gelegen Perth komt, maar voor wie er ‘iets in de lucht hangt’ dat hem in heel Australië ‘dat gevoel van thuis geeft’.

Voor Ricciardo’s Russische teamgenoot Daniil Kvyat voelt de race in Australië ook als een soort van teruggaan, maar dan naar de stad en het circuit waar hij vorig jaar zijn Formule 1-debuut maakte en gelijk punten scoorde met een negende plek. “Ik bewaar dus goede herinneringen aan deze race. Gelijk bij mijn eerste Grand Prix punten scoren, waarmee ik de jongste puntenpakker ooit werd, was heel speciaal.”

De baan in Albert Park is verder ‘een speciaal circuit’ vindt Kvyat, die zich net als Ricciardo op de vlakte houdt wat betreft Red Bulls kansen. “Onze voorbereiding was niet zo vlekkeloos als deze had kunnen zijn, maar over het algemeen wel productief. Vergeleken met in 2014 verliep onze winter in ieder geval een stuk beter, dus ik verheug me op de ongetwijfeld felle strijd die ons wacht in Australië.”