Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo vinden het Baku City Circuit allebei behoorlijk cool, al hadden ze er vorig jaar allebei een compleet verschillend weekend en is het geen ideaal circuit voor Red Bull.

Voor Verstappen liep het raceweekend in Azerbeidzjan in 2017 uit op een teleurstelling. Na een goede start lag hij op koers voor een podiumplek – en waarschijnlijk meer – tot een motorprobleem een uitvalbeurt betekende. Hij haalt dat zelf ook aan in zijn vooruitblik op de race van dit jaar, en omschrijft het weekend van vorig jaar als ‘ongelukkig’. “Hopelijk kan ik die verloren kans dit jaar goedmaken.”

Baku is verder ‘cool’ en de baan bevalt Verstappen prima, vertelt hij. “Ondanks dat deze dus niet bepaald geschikt is voor onze auto”, doelt hij op de lange rechte stukken waar Red Bull “veel kostbare tijd verliest” door het gebrek aan vermogen van de Renault-motor. “Al denk ik dat we vorig jaar redelijk goed om onze problemen heen wisten te rijden”, bekijkt hij het van de positieve kant.

Ricciardo snelt naar de zege in Azerbeidzjan.

Teamgenoot Ricciardo heeft reden genoeg om optimistisch gestemd naar Bakoe af te reizen, want behalve dat hij er in 2017 ook tot zijn eigen verrassing wist te winnen, haalde hij ook vorig weekend een verrassende zege, maar dan in China. “De race van vorig jaar was crazy, maar ook leuk, en is er zeker eentje om te onthouden.”

Ricciardo houdt verder altijd wel van stratencircuits (“al is Bakoe anders dan de meeste stratencircuits, omdat je in Bakoe wel plekken hebt om in te halen”) en noemt vertrouwen hebben in de remmen het belangrijkste voor de race door de straten en steegjes van Azerbeidjzans hoofdstad. “Stratencircuits draaien verder om liefde, respect en begrip hebben. Om snel te zijn in Bakoe moet je op de limiet zitten, maar je moet tegelijkertijd begrijpen en beseffen dat het dan zomaar mis kan gaan op zo’n circuit.”