Red Bull en McLaren hebben een akkoord bereikt over de toekomst van aerodynamica-experts Dan Fallows en Peter Prodromou, over wie de teams in een dispuut verwikkeld waren. Dat stelt Autosport.

Fallows werd afgelopen winter door McLaren aangekondigd als een versterking voor haar technische staf. De overgang leek in kannen en kruiken, totdat Red Bull plots meldde dat het Fallows gepromoveerd had en hij het team helemaal niet zou verlaten.

Fallows was door Red Bull gepromoveerd tot hoofd aerodynamica, een functie die voorheen toebehoorde aan de met verlof gestuurde Prodromou, die al eerder door McLaren was vastgelegd om de overstap te maken.

McLaren was, op zijn zachtst gezegd, niet gecharmeerd van de actie van Red Bull en Fallows beslissing om bij het kampioenschapsteam te blijven. “Fallows heeft een bindend contract met McLaren getekend en het is nu een zaak voor de advocaten”, liet McLaren weten.

Oplossing
Ook zonder inmenging van advocaten lijken Red Bull en McLaren nu echter tot een compromis gekomen te zijn, zo bericht Autosport. Volgens de Britse publicatie heeft McLaren haar claim op Fallows opgegeven, in ruil voor een eerdere ‘vrijgave’ van Prodromou.

Red Bull was aanvankelijk namelijk van zins Prodromou gewoon aan zijn tot 1 januari van 2015 lopende contract te houden, maar zou hem nu eerder willen laten gaten, zodat hij ‘later dit jaar al aan de slag kan voor McLaren’.

Volgens Autosport zijn er geen officiële overeenkomsten over deze ‘ruil’ getekend door McLaren en Red Bull, maar hebben Red Bull-teambaas Christian Horner en McLaren ceo Ron Dennis een gentlemen’s agreement gesloten.

“Ron en ik hebben er de hand op geschud en met Ron weet je dan dat je zijn woord hebt en het goed zit”, vertelt Horner, terwijl een woordvoerder van McLaren bevestigt dat ‘de issues tussen de teams zijn opgelost’.

Voor Red Bull is het goed nieuws dat Fallows blijft, zeker aangezien technisch directeur Adrian Newey afgelopen weekend bekend maakte na dit jaar ‘een stapje terug te doen’ en Fallows nauw met Newey heeft samengewerkt.