*

Red Bull gebruikt nieuwe Renault-motor in Brazilië

Daan de Geus

Daan de Geus

7 november 2015 11:48

Red Bull gebruikt nieuwe Renault-motor in Brazilië
Racepictures

Red Bull gaat in Brazilië gebruik maken van de nieuwste specificatie van de Renault V6-turbokrachtbron. Dat is bevestigd door Renault, dat elf tokens heeft gebruikt voor de nieuwe specificatie.

De verbeterde Renault-motor ligt overigens al een tijdje op de plank. Renault had de nieuwe specificatie van haar krachtbron al voor de Grand Prix van Amerika af, maar Red Bull – en Toro Rosso – besloten de geüpdatete V6 zowel daar als in Mexico niet te gebruiken.

In Brazilië zal de nieuwste variant van de motor echter eindelijk zijn vuurdoop krijgen, bevestigt Renault tegenover Motorsport.com. Zoals gezegd heeft Renault elf tokens gebruikt om veranderingen te mogen maken aan de vorige specificatie van haar motor.

Hoewel Renault gedurende het seizoen wel eerder met aangepaste versies van haar krachtbron is gekomen, is dit de eerste keer in 2015 dat het daadwerkelijk tokens heeft gebruikt om (grotere) voor performance bedoelde verbeteringen door te voeren. Renault heeft nu nog één token over.

Red Bull is het enige Renault-team dat met de nieuwe krachtbron gaat rijden. Toro Rosso, het team van Max Verstappen, zal deze dus niet gebruiken. Of Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat allebei met de verbeterde motor aan de slag gaan, is nog niet duidelijk. Dit wordt volgende week vermoedelijk besloten. Aangezien Ricciardo en Kvyat allebei al meer dan vier motoren gebruikt hebben, levert een motorwissel sowieso een gridstraf op.

Lees meer over

Red Bull Renault White