Net als de rest van het veld, werd het programma van Red Bull Racing verstoord door de regen. Mark Webber en Sebastian Vettel hadden niet op deze hoeveelheid regen gerekend.

De tweevoudig wereldkampioen reed vandaag in totaal toch nog 45 ronden. Webber reed er drie meer. Het duo eindigde de laatste sessie als derde en negende.

“Dit was een beetje onwerkelijk”, vertelde Webber na afloop. “We hadden niet op zoveel regen gerekend. Het ging er soms heftig aan toe. We hebben zelfs de full wet gebruikt. Weer een race met omstandigheden.”

“We hebben niet veel ronden op een droge baan gereden, maar zondag wordt het waarschijnlijk beter weer. We moeten even nagaan hoeveel grip er was. Dit is een ander circuit als Silverstone, met ander soort asfalt.”

“We hebben wat nieuwe onderdelen uitgeprobeerd, maar de rondetijden waren telkens weer anders. Er waren wat incidenten, maar meer konden we niet uit de sessies halen.”

Vettel begon niet lekker aan zijn thuisrace. “Veel hebben we niet geleerd. Wel hebben we meters gemaakt omdat we dit weer morgen, en misschien ook zondag, verwachten. De weersvoorspelling voorspelt niet veel goeds”, aldus Vettel.

“Het zou goed zijn geweest als het even droog was. We wilden ’s middags wat dingen uitproberen en ik wilde de auto onder droge omstandigheden aanvoelen. Het is lastig om een basis te leggen als de omstandigheden telkens veranderen. We moeten onze extreme regenbanden sparen.”