Red Bull gaat niet op zoek naar een nieuwe technisch directeur als Adrian Newey later dit jaar een stapje terug doet: “Want we hebben geen nieuwe technisch directeur nodig.”

Dat verklaart teambaas Christian Horner tegenover Autosport. “Adrian blijft namelijk alsnog betrokken bij het team en het uitstippelen van de te varen koers, terwijl het verder een mooie kans is voor de mensen die nu onder Adrian werken om straks meer verantwoordelijkheden op zich te nemen”, legt de Engelsman uit.

“Met onze chef ontwerper Rob Marshall, head of aerodynamics Dan Fallows en Paul Monaghan – de chief engineer – hebben we bovendien nog een heel sterk technisch team rondlopen”, zo noemt Horner de namen op van een aantal van de technische kopstukken die straks dus de leemte moeten opvullen als Newey zich niet meer dagelijks met Red Bulls Formule 1-team bezig houdt.

Voor wanneer het zover is, maakt Horner zich verder geen zorgen omdat er volgens hem al ‘een goede structuur is uitgedacht om het beste van de nieuwe situatie te maken’. “We hebben een manier bedacht om nog steeds te profiteren van Adrians expertise, maar ook in te spelen op het feit dat hij niet meer van dag-tot-dag met het team bezig is, door de sterkte die we in de breedte hebben uit te buiten.”