Volgens Red Bull-coureur Mark Webber moet er niet te veel waarde worden gehecht aan het razendsnelle rondje dat zijn teamgenoot Sebastian Vettel vandaag in VT2 neerzette. Diezelfde Vettel rekent zich op zijn beurt ook nog niet rijk.

“Onze auto doet het hier zeker niet slecht”, constateert Webber, die de dag zelf als tweede afsloot, in gesprek met Autosport. “We hebben echter nog wel wat werk te doen”, benadrukt de Australiër. “Zowel wat de korte als lange runs betreft.”

“Dat Sebastian een rondje reed waarmee hij zich loswerkte van de rest, is op zich niet ongewoon en typisch iets wat op vrijdag nog wel eens voorkomt”, zegt Webber, verwijzend naar de rondetijd waarmee Vettel zes tienden ‘los’ was van Webber en de rest. “In Spa waren we ook sterk op vrijdag, maar in VT3 ging het vervolgens niet goed en in de kwalificatie zat de rest er gewoon weer bij”, herinnert hij zich.

Vettel zelf verwacht eveneens dat het morgen een stuk dichter bij elkaar zal zitten. “Ik denk dat er aardig wat jongens zijn die voor pole kunnen gaan”, zegt hij. “Een rondje over Monza is namelijk vrij kort en er zijn maar weinig bochten. Dat betekent dat er aan de ene kant weinig gelegenheid is om tijdwinst te pakken, terwijl er aan de andere kant ook weinig plekken zijn om tijd te verliezen.”