Daniel Ricciardo zal komend weekend tijdens zijn debuut niet alleen veel aandacht genieten van zijn nieuwe werkgever HRT, ook Red Bull-teambaas Christian Horner houdt de Australiër in het oog.

Ricciardo zit in het talentenprogramma van Red Bull en is door de energiedrankjesfabrikant uitgeleend aan het team van HRT, zodat hij nog dit seizoen Grands Prix kan rijden voor het kleine Spaanse team en Red Bull hem beter kan evalueren.

Red Bull-teambaas Horner laat in gesprek met Reuters in ieder geval alvast weten vertrouwen te hebben in de coureur uit Perth: “Daniel is een groot talent. We zijn zeer, zeer onder de indruk van hetgeen hij tijdens de young drivers tests en in de simulator heeft laten zien en hij heeft het absoluut verdiend dat hij zijn debuut mag maken.”

“Hij heeft natuurlijk nog wel wat te leren, maar andere jongelingen als Paul di Resta en Sebastian Vettel hebben zich ook snel ontwikkeld. Het wordt daarom interessant om te zien hoe dat Daniel vergaat, want ook hij is zeer getalenteerd. We houden hem in het oog.”

De kans dat Ricciardo volgend jaar in een Red Bull RB8 zit, is volgens Horner overigens klein. De teambaas laat doorschemeren dat een stoeltje bij Toro Rosso voor 2012 waarschijnlijker is: “Het zou fout zijn om Daniel te snel zo voor de leeuwen te gooien, want hij heeft totaal nog geen ‘echte’ Formule 1-ervaring. Bij een team als HRT of Toro Rosso kan hij dat echter mooi opdoen.”

“Daniel is sowieso nog jong en dit is pas zijn eerste stap op de Formule 1-ladder”, weet Horner bovendien, waarna hij ook laat weten dat het ondanks de steun die hij van Red Bull krijgt uiteindelijk toch op Ricciardo zelf aankomt. “Hij krijgt hier een kans, maar het is aan hemzelf om die te pakken.”