Hoewel Sebastian Vettel met een voorsprong van dertien punten naar Brazilië afreist, is Red Bull niet van plan extra voorzichtig te werk te gaan. Het team kondigt aan voor de aanval te kiezen.

“We moeten de race benaderen zoals we de vorige negentien hebben gedaan”, zegt teambaas Christian Horner. “Dat betekent er vol tegenaan gaan. We moeten het maximale uit onszelf halen, van de auto tot de strategie en van de coureurs tot de betrouwbaarheid.”

Vettels enige overgebleven rivaal, Fernando Alonso moet sowieso op het podium eindigen om de Red Bull-coureur nog van de titel te kunnen houden en is dan afhankelijk van het resultaat van Vettel. Bij een derde plaats van Alonso, heeft Vettel genoeg aan de negende plaats. Wordt Alonso tweede, moet Vettel  bij de eerste zeven zitten. Met een vierde plaats verzekert Vettel zich van zijn derde wereldtitel, zelfs al wint Alonso de race.

Maar in Brazilië geboren wel vaker gekke dingen. In 2007 snoepte Kimi Räikkönen de titel nog af van McLaren-teamgenoten Lewis Hamilton en Fernando Alonso en een jaar later was het Hamilton die op het allerlaatste moment nog net Felipe Massa van de titel kon afhouden. En met regen op komst in Interlagos is het kampioenschap voor Vettel nog niet vanzelfsprekend.

“Er kan van alles gebeuren”, erkent Horner. “Dat hebben we dit seizoen wel gezien. Maar het is prettig dat we er met een voorsprong naartoe gaan. We zijn vastberaden om de klus te klaren.”