Het team van Red Bull heeft de knoop doorgehakt in de zoektocht naar de opvolger van Mark Webber en besloten haar eigen beschermeling Daniel Ricciardo het zitje te geven. Dat claimt het Duitse Sport Bild.

Volgens Sport Bild wordt Ricciardo van opleidingsteam Toro Rosso naar het grote Red Bull gepromoveerd en wordt de Australiër met ingang van 2014 de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel.

Red Bull zelf wil geen inhoudelijke reactie geven op de berichtgeving. Het enige wat Red Bull-adviseur Helmut Marko kwijt wil, is dat er ‘voor Spa in ieder geval niks bekend wordt gemaakt’. “Meer kan ik op dit moment niet zeggen.”

Volgens de Duitse publicatie is de beslissing inmiddels echter genomen, nadat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz ’tijdens de zomerstop het beslissende telefoontje heeft gemaakt’.

Gevolg van de vermeende keuze voor Ricciardo is dat de andere vaak genoemde kandidaat voor het stoeltje, Lotus-coureur Kimi Räikkönen, door Red Bull is afgezegd. Een overstap van Räikkönen van Lotus naar Ferrari zou daardoor aan de andere kant echter ‘steeds aannemelijker worden’, verklaart Sport Bild, dat en passant meldt dat ook Ferrari-kopman Fernando Alonso gesprekken heeft gevoerd met Red Bull, al is daar niet duidelijk van hoe serieus deze waren en hoe reëel de kans op een overstap was.

Foto: Daniel Ricciardo in de Red Bull RB9 tijdens de Young Driver Test op Silverstone van afgelopen juli. © Racepictures.