Met nog 25 dagen te gaan wordt in Milton Keynes de laatste hand gelegd aan de RB15 van Red Bull, de auto waar Max Verstappen en Pierre Gasly het komende jaar hoge ogen mee hopen te gooien. Helmut Marko laat weten dat de wagen klaar is voor de crashtest vandaag en dat er snel een datum zal volgen voor de onthulling.

De verwachting is dat dat net als voorgaande jaren online gaat gebeuren. Ontwerper Adrian Newey had er in het verleden een handje van alles tot het laatste moment uit te stellen maar dat moest dit jaar anders. “Het is vaak close geweest maar we hebben Newey geleerd dat de eerste officiële testdag in Barcelona geen shake-down is”, vertelt Marko aan Motorsport-Magazin.com.

Lees ook: Red Bull-tovenaar Newey is in vorm: ’95 procent van zijn ontwerpen kloppen’

Waar enkele andere teams al een datum hebben geprikt voor de onthulling, heeft Red Bull die nog niet. Normaal gesproken zien we de Red Bull pas in Barcelona in volle glorie. Voordat het team afreist naar Barcelona voor de eerste wintertest zal er in Silverstone nog gebruikt gemaakt worden van een besloten filmdag.

Camouflage-versie
Elk team mag 100 kilometer afleggen met de auto zonder echt onderdelen te testen. Het biedt wel gelegenheid voor een team om te kijken of alles mechanisch gezien gewerkt. Tijdens de filmdag op Silverstone vorig jaar werd de Red Bull verhuld in andere kleuren om de concurrentie niet in de kaarten te laten kijken. “Je kunt een beetje bedekken met het ontwerp”, aldus Marko. De foto’s voor de online onthulling worden zorgvuldig geretoucheerd om belangrijke details te verbergen.

Lees ook: Overzicht: Op deze data worden de 2019-bolides gepresenteerd

De shakedown vorig jaar ging overigens niet bepaald gesmeerd, Daniel Ricciardo parkeerde de gloednieuwe auto op Silverstone in de muur. Een incident waar overigens, niet toevallig, geen beeld van naar buiten is gekomen.

Daniel Ricciardo deed vorig jaar de shakedown van de RB14. Foto: Red Bull.