Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zijn team geen haast met het vinden van een opvolger voor de volgend seizoen met pensioen gaande Mark Webber.

“We hoeven geen haast te maken met onze beslissing en gaan dus uitgebreid bekijken welke coureur voor ons de beste keuze is”, vertelt Horner aan Autosport.

Volgens Horner is met aanstaande vertrek van Webber overigens niet zomaar gezegd dat de met Red Bull in verband gebrachte Kimi Räikkönen het zitje nu ‘automatisch’ krijgt. “Er zijn gelukkig flink wat coureurs die maar wat graag bij ons willen instappen, terwijl we zelf ook twee zeer getalenteeerde jongens aan het opleiden zijn bij Toro Rosso, dus we hebben geen gebrek aan opties.”

Kandidaten
Räikkönen zelf heeft al aangegeven dat hij evenmin haast heeft om te bepalen wat hij in 2014 gaat doen. De door Horner genoemde Toro Rosso-talenten, Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne, doen ondertussen hun best net zo cool te blijven als Iceman Räikkönen.

“Ik voel me er klaar voor om de stap te zetten, maar het vertrek van Mark verandert verder eigenlijk niets aan mijn situatie”, zegt Ricciardo in gesprek met Autosport.

“Mijn prioriteit blijft gewoon om goed te presteren voor Toro Rosso. Ik heb net twee wat mindere races achter de rug, dus ik moet me nu zien te herpakken, goed presteren tijdens de komende drie Grands Prix – die volgens mij cruciaal zijn om bij Red Bull in the picture te blijven – en dan zien we wel wat de toekomst me brengt.”

Teamgenoot Vergne laat woorden van gelijke strekking optekenen. “Ik staar me niet blind op de strijd om Webbers stoeltje. Ik doe altijd mijn uiterste best en ook voor mij verandert er in dat opzicht dus niets.”

“Ik blijf me op mijn eigen werk concentreren en en wat iedereen schrijft en zegt, moeten ze zelf maar weten. Ik laat mijn hoofd er niet door op hol brengen en ga gewoon proberen verder te gaan op de manier waarop ik de laatste tijd bezig ben”, aldus de coureur die goed voor de dag is gekomen tijdens de laatste twee Grands Prix, met een achtste en zesde plek.