Kimi Räikkönen benadrukt nogmaals dat hij nog niet heeft besloten wat hij volgend jaar doet. Nu Mark Webber zijn afscheid heeft aangekodingd lijkt de weg voor Räikkönen naar Red Bull open te liggen. De Oostenrijkse renstal heeft al meermalen de wens uitgesproken om de Fin bij het team te verwelkomen.

“Ik weet nog niet wat ik volgend jaar doe”, vertelt Räikkönen tegen onze verslaggever Adam Cooper. “Mensen praten over mijn mogelijkheden voor volgend jaar, maar eigenlijk is er niets veranderd. Ook al is er opeens een duidelijke kans op een zitje, ik ga niet opeens sneller beslissen. Ik heb dan wel geen contract, maar dat is normaal in de Formule 1.”

“Ik heb niemand nu nog wat te vertellen”, vervolgt Räikkönen. “Zodra ik dat wel heb, vertel ik het gelijk. Ik krijg nu namelijk steeds dezelfde vragen, waarop ik dan geen antwoord heb. Ik kan pas antwoorden als er iets gebeurd. Maar wat ik voor volgend jaar ook beslis, het wordt geen makkelijke keuze. Het is ook niet de eerste keer in mijn carrière dat ik meerdere keuzes heb.”

Räikkönen vervolgt: “Welke beslissing je ook maakt, het kan altijd de verkeerde zijn. En dan moet je er mee leren leven. Ik wil die beslissing graag maken op het moment dat ik denk dat het er tijd voor is. En dat is nu nog niet het geval. Dus dan wacht ik.”

Op de vraag, wat hij zou vinden om Sebastian Vettel als teamgenoot heb, antwoordt Räikkönen: “Ik race tegen iedereen. Het maakt mij niet uit wie mijn teamgenoot is. Dat heb ik zelf ook niet voor het uitkiezen. Dat was ook nooit eerder zo in mijn carrière dus dat maakt nu geen verschil.”

Over Lotus, zijn huidige team, heeft Räikkönen niets meer dan lof. “Het is hier perfect. Ik heb hier een geweldige tijd. Het zal moeilijk zijn om hen te verlaten, als ik dat ga doen. Er kunnen natuurlijk altijd dingen beter, maar zonder hen zat ik nu niet in de Formule 1. Daar ben ik ze wel dankbaar voor.”

Räikkönen sluit niet uit dat hij de Formule 1 volgend jaar verlaat, maar geeft gelijk toe dat de kans niet al te groot is. “Ik heb geen contract, dus alles is nog mogelijk. Als ik niets teken, dan race ik volgend jaar nergens. Ik heb echter nog alle tijd om te kiezen. Dus ik acht de kans niet heel groot dat ik volgend jaar niet in de Formule 1 rij. Maar het hoort tot de mogelijkheden.”