*

Red Bull met 007 James Bond-livery in Silverstone

Daan de Geus

Daan de Geus

11 juli 2019 11:40

Red Bull met 007 James Bond-livery in Silverstone
Red Bull

Verstappen, Max Verstappen. Red Bull rijdt dit weekend in Silverstone met een speciale 007-livery op haar RB15. Dit ter ere van de 1007e Formule 1 Grand Prix en Red Bulls titelsponsor Aston Martin, dat de Britse superspion in zijn films van auto’s voorziet.

De speciale ‘kleurstelling’ – het gaat om het 007-logo op de zijkant, achtervleugel en halo van de Red Bull-bolide – is tot stand gekomen in samenwerking met filmproducent EON Productions, Aston Martin en Red Bull.
(tekst loopt door onder de foto)

Behalve met het 007-logo, zal Verstappens auto ook uitgerust zijn (door Red Bull, niet door Q) met een ‘nummerbord’ uit James Bond-film Goldfinger achterop de achtervleugel. Teamgenoot Pierre Gasly heeft er eentje van The Living Daylights.

“De 1007e Grand Prix is een mooie gelegenheid om onze titelsponsor-deal met Aston Martin te vieren. Te mooi om te laten schieten, althans. Dat we hier in Engeland bij onze tweede thuisrace van het seizoen de wereld van James Bond kunnen etaleren, is bovendien geweldig”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner, volgens wie Aston Martin onlosmakelijk met haar auto’s aan James Bond verbonden is.