Red Bull-teambaas Christian Horner en coureur Sebastian Vettel hebben weer eens beklemtoond dat het Red Bull alleen nog aan vermogen ontbeert om weer om zeges te kunnen strijden: ‘In de bochten is onze auto geweldig.’

“Het is geen geheim dat we veel tijd en terrein verliezen op de rechte stukken”, wijst Vettel in interview met Auto, Motor und Sport op het dit jaar bij Red Bull bekende probleem, dat wordt veroorzaakt door de Renault V6-motor die achterin de RB10 ligt.

“Op de rechte stukken worden we telkens zoek gereden, waarna we de achterstand in de bochten goed moeten maken”, zegt Vettel, volgens wie dat ook wel aardig lukt ‘want onze auto is heel goed’, maar die vervolgens alsnog niet gemakkelijk aan de jongens voor hem voorbij kan komen. “En dat komt puur omdat we topsnelheid missen”, legt teambaas Horner uit.

“Onze pace op zich is niet slecht, maar het is door het gebrek aan topsnelheid gewoon heel lastig voor ons om mensen in te halen”, verduidelijkt Horner, die ook nog maar eens herhaalt dat hij denkt dat Red Bull ‘ondanks dit gebrek indrukwekkend presteert’.

“En al helemaal als je je daarbij bedenkt dat we vijf weken geleden tijdens de wintertests nog geen volledige raceafstand konden afleggen, en al helemaal niet op competitieve wijze, terwijl we nu races uitrijden en ook nog eens competitief zijn”, haalt hij aan.

Niet of, maar wanneer
Horner rekent er door deze prestaties en progressie dan ook op dat Red Bull verdere vooruitgang kan boeken. Hoewel hij niet al te veel verwacht van de volgende race, in China, aangezien dat volgens hem echt een Mercedes circuit is – ‘en we hebben in Bahrein gezien hoe sterk de Mercedes-teams waren op een baan met lange rechte stukken ‘ – denkt hij daarna een sterk Red Bull te zien. “Want de jongens van Renault werken keihard om de motor sterker te maken.”

Behalve Horner verwacht ook Vettel Red Bull weer vooraan te zien. “We kunnen onze achterstand inlopen. De vraag is alleen wanneer.” Wie daar mogelijk een antwoord op heeft, is voormalig Red Bull-coureur Mark Webber. “Ik denk dat Mercedes de komende twee races wint, maar in Monaco wint er een Red Bull-coureur”, voorspelt hij in gesprek met SpeedWeek.