Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat de introductie van de nieuwe motoren in 2014 mogelijk het einde kan betekenen van de dominantie van zijn team. “De motoren zijn een groot vraagteken.”

De 1.6 liter V6-motoren die in 2014 hun entree maken, kunnen volgens Horner wel eens voor flinke wijzigingen in de rangorde van de teams zorgen. “De motoren zijn het grote vraagteken voor volgend seizoen”, erkent Horner in gesprek met Autosport.

Hoewel Horner het lastig vindt in te schatten hoeveel impact de nieuwe motoren gaan hebben, sluit hij niet uit dat ze ‘een bepalende factor worden’. “Veel zal daarom ook afhangen van hoe goed de motorfabrikanten hun werk doen, wat betekent dat er veel druk ligt op Renault, Ferrari en Mercedes, terwijl voor Honda – met ingang van 2015 – hetzelfde geldt. Ze zullen echt moeten presteren.”

Vettel
Red Bulls kopman, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, vindt het eveneens lastig in te schatten wat voor impact de nieuwe motoren precies gaan hebben, maar vertelt aan Motorsport-Total dat hij niet denkt dat de grid compleet door elkaar gehusseld wordt.

“Hoewel niemand op het moment weet wat er gaat gebeuren, zullen de topteams gewoon de dienst blijven uitmaken aan de kop van het veld”, verwacht Vettel. “In welke volgorde en met wat voor onderlinge verschillen dat zal zijn, is echter wel afwachten geblazen.”