Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat zijn team weinig onderdoet voor Ferrari en wil dus de strijd aanbinden met de Scuderia.

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo finishte zondag als vierde in Melbourne, vijftien seconden achter Ferrari-rijder Sebastian Vettel. Ricciardo reed echter wel de snelste ronde van de race en teambaas Christian Horner omschrijft het optreden van Red Bull dan ook als ‘bemoedigend’.

“Als je naar de pace op de verschillende bandencompounds kijkt en de verschillen doorrekent, dan lijken we behoorlijk competitief te zijn. We waren in Australië zonder twijfel het derde team en zaten niet ver achter Ferrari”, stelt Horner, die denkt dat Mercedes buiten bereik zal blijven, maar Ferrari dit seizoen misschien te pakken is voor Red Bull: “We streven ernaar het hele jaar door vooruitgang te blijven maken. Als dat lukt, dan is het niet uitgesloten dat we Ferrari kunnen aanvallen, want ze zitten dus niet heel ver voor ons.”

Volgens Horner is het Red Bull RB12-chassis zeer goed en springt de bolide ook zuinig met de banden om. De eerstvolgende race, in Bahrein, wordt volgens Horner wel wat lastiger: “Want daar gaat het meer om motorvermogen en dat is niet gunstig voor ons”, zegt hij, refererend aan de Renault-motor die achterin de Red Bull ligt en welke niet de sterkste van het veld is. Voor de langere termijn ziet het er dus echter goed uit. “We hebben afgelopen weekend bemoedigende dingen gezien.”