Red Bull-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber botsten vorig jaar in Turkije met elkaar, maar het team is niet bang dat het dit keer weer tot een aanvaring komt: “We hebben er van geleerd.”

Webber en Vettel reden vorig jaar in Istanbul op plek één en twee, met de McLarens vlak achter zich. Het duo moest dan ook pushen om op kop te blijven, waardoor Vettel in ronde 39 besloot een inhaalpoging op zijn teamgenoot te ondernemen. De uitkomst daarvan is bekend: de beide Red Bulls kwamen met elkaar in contact, waarna Vettel uitviel en Webber uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde plaats.

De botsing – waarvoor beide rijders de schuld bij elkaar legden – betekende het begin van een opvallend publieke en soms zeer verbeten teamstrijd, die vervolgens het hele jaar nog doorspeelde.

Hoewel Red Bull uiteraard haar best deed om de schijn op te houden, slaagde men er nooit echt in de indruk weg te nemen dat het (nog altijd) niet heel erg botert tussen Webber en Vettel.

Teambaas Christian Horner benadrukt tegenover Reuters echter dat de botsing van vorig jaar niet langer meespeelt binnen zijn formatie: “Wat er toen is gebeurd, is nu eenmaal gebeurd. We hebben er van geleerd en kijken er naar uit gewoon weer naar Turkije te gaan.”

Wereldkampioen Vettel sluit zich bij zijn teambaas aan, zo blijkt in interview met Auto, Motor und Sport: “Ik kan het verleden niet veranderen, maar het is sowieso veel belangrijker dat ik er van geleerd heb”, luiden zijn woorden van gelijke strekking.

“Ik kijk bovendien veel liever vooruit”, benadrukt Vettel, die dus niet teveel terug wil blikken en denkt dat hij in Istanbul met meer rivalen te maken krijgt dan alleen zijn teamgenoot: “We mogen, zoals ik al vaker gezegd heb, niemand onderschatten.”