*

Red Bull onthult de nieuwe auto van Max Verstappen

Eelco den Boer

Eelco den Boer

13 februari 2019 12:55

Red Bull onthult de nieuwe auto van Max Verstappen

Red Bull heeft de eerste beelden vrijgegeven van de RB15, de auto waarmee Max Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly het Mercedes en Ferrari moeilijk willen maken. De grootste wijziging bevindt zich onder de motorkap, waar nu een krachtbron van Honda in plaats van Renault ligt.

De auto is voor de presentatie gespoten in een diepdonker blauwe kleur en felrood. Het is een eenmalige uitdossing, schrijft Red Bull op de eigen site. Bij de presentatie van de vorige auto, de RB14, was de auto in het donkerblauw en lichtblauw gespoten. Bij aanvang van de tests in Barcelona bleek de auto toch de traditionele Red Bull-kleuren te dragen.

‘Verwachten heel veel van Honda’
Max Verstappen ging als eerste met de nieuwe bolide de baan op voor een shakedown, maar het is nog te vroeg om conclusies te kunnen trekken. “We verwachten natuurlijk veel van Honda maar we moeten het ook de tijd geven. Het kan niet perfect zijn vanaf het eerste moment. We zullen fouten maken als team, het zal niet altijd meezitten maar het belangrijkste is dat we vooruitgang boeken”, vertelde Verstappen gisteren al in een video op het eigen Red Bull-kanaal.

Lees ook: Verstappen ongeduldig: ‘Ik wil gewoon beginnen’

De van Toro Rosso naar Red Bull gepromoveerde Pierre Gasly denkt veel van Verstappen te kunnen leren. “Ik had me geen betere teamgenoot kunnen voorstellen, want Max is de meest getalenteerde coureur van dit moment. Dit is een geweldige kans voor mij. Uiteindelijk wil ik wereldkampioen worden en dan zul je de besten moeten verslaan”, zegt hij in zijn videovooruitblik op het seizoen.

Lees ook: Gasly: “Verstappen is de meest getalenteerde coureur op de grid”