De wedstrijdleiding van de Grote Prijs van Duitsland heeft besloten Red Bull niet te bestraffen voor een overtreding van het technische reglement die de FIA eerder vandaag heeft geconstateerd.

De FIA bracht eerder vandaag een persbericht naar buiten waarin het aankondigde dat de motorsoftware van de beide Red Bull-bolides in strijd met het technische reglement is, aangezien het er de schijn van heeft dat de motoren zo zijn afgesteld dat ze bij een gematigd toerental zouden kunnen dienen om de diffusor aan te blazen of als traction control te fungeren, hetgeen verboden is.

Als Red Bull schuldig zou zijn bevonden, dan zouden er verschillende straffen mogelijk geweest zijn, zoals terugplaatsing op de grid of zelfs uitsluiting voor de race.

Na beraad met de FIA en na het horen van Red Bulls lezing heeft de wedstrijdleiding echter besloten geen straf op te leggen aan het team. Hoewel de wedstrijdleiding aangeeft dat het zich ‘niet in alle door Red Bull aangedragen argumenten kan vinden’, zijn de stewards toch van mening dat de RB8-bolides puur naar de letter van de wet gekeken niet in strijd zijn met het technische reglement.

Het onderzoek heeft (vooralsnog) dus geen gevolgen voor Red Bull en haar coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber mogen dus gewoon van hun tweede en achtste startplaatsen vertrekken. Wel is het natuurlijk nog mogelijk dat de FIA de desbetreffende regel in het technische reglement gaat herformuleren en Red Bull haar bolides en motorsoftware later in het jaar alsnog moet aanpassen.