Bij Red Bull waakt men ervoor de nummer vier en vijf van vorig jaar te onderschatten. De titelverdedigers denken dat Mercedes en Lotus in 2012 kunnen verrassen.

 

Red Bulls technisch directeur Adrian Newey laat aan Sport Bild weten dat hij denkt dat Mercedes haar nieuwe auto nog niet geïntroduceerd heeft omdat het team bang is te vroeg open kaart te spelen: “Volgens mij hebben ze iets te verbergen”, zegt hij.

 

“Dat ze bij Mercedes zoveel moeite doen om bepaalde dingen verborgen te houden, wijst er in mijn ogen bovendien op dat ze iets hebben bedacht waarvan ze bang zijn dat de rest het kopieert”, verwijst Newey naar de door Mercedes verspreide ’teaser’ van de W03, die onderaan dit artikel te zien is.

 

Ook adviseur Helmut Marko verwacht dat Mercedes met de W03 één of meer verrassingen in petto heeft: “Volgens mij hebben ze iets speciaals bedacht voor de voorkant van de auto”, denkt hij hardop.

 

Coureur Sebastian Vettel kijkt op zijn beurt met een schuin oog naar het team van Lotus, dat in Kimi Räikkönen een nieuwe kopman heeft die volgens Vettel wel eens sterk voor de dag kan komen: “Als hun auto echt zo goed is als hij in Jerez leek te zijn, dan moeten we komend seizoen serieus rekening houden met Kimi”, voorspelt hij in het Duitse Auto, Motor und Sport.

 

De teaser van de Mercedes W03:

 

W03 teaser