Red Bull-teambaas Christian Horner wil dat de FIA nog eens goed kijkt naar de voorwaarden voor de avondklok die sinds dit jaar geldt voor Formule 1-personeel.

Met ingang van dit seizoen mogen teamleden vanaf tien uur voor aanvang van de eerste en derde training gedurende zes uur niet aan de auto werken. De regel is ervoor bedoeld dat monteurs niet systematisch de hele nacht doorwerken.

In Singapore liepen diverse teams echter tegen de lamp omdat PR-medewerkers zich te vroeg op het circuit meldden. Red Bull, Mercedes en Virgin kregen van de FIA te horen dat ze avondklok hadden verbroken.

Teams mogen vier maal tijdens het seizoen een uitzondering maken. Voor Red Bull zou het al de derde ‘joker’ zijn. Na overleg met de FIA werd echter besloten de beslissing terug te draaien omdat de betreffende personeelsleden zich niet direct met de raceauto’s bemoeien.

“Het doel van de regel is helder en goed bedoeld, maar de definities zouden nog kunnen worden verduidelijkt”, stelt Horner. “Tot nu toe heeft het goed gewerkt, maar in combinatie met de afwijkende werktijden in Singapore leverde het een verrassing op. Gelukkig had het gezond verstand de overhand en zagen de stewards in dat er geen sprake was overtredingen.”

Alleen Toro Rosso moest een joker inleveren, omdat teambaas Franz Tost op vrijdag te vroeg op het circuit was. Het team heeft echter nog drie uitzonderingen over voor de resterende vijf races. Pas daarna wordt er een straf uitgedeeld.