Kampioenschapsteam Red Bull zal haar nieuwe bolide op 6 februari online presenteren. De RB8 wordt de opvolger van de succesvolle RB6 en RB7, waarmee Red Bull in 2010 en 2011 twee jaar op rij zowel de rijders- als constructeurstitel won.

 

De bolide die dit succes in 2012 een vervolg moet geven, zal op maandag 6 februari om twee uur ’s middags Nederlandse tijd op www.redbullracing.com worden onthuld. De auto is daarmee op tijd af voor de eerste wintertest in het Spaanse Jerez.

 

Net als de afgelopen twee seizoenen zo dominante RB6 en 7, is ook de RB8 weer van de hand van meesterontwerper Adrian Newey en wordt deze aangedreven door een krachtbron van Renault.

 

De RB8 zal, zo kondigde Newey eerder al aan, net als zijn illustere voorgangers een doorontwikkeling zijn van de auto die hij aanvankelijk voor 2009 tekende, de RB5.

 

De auto voor 2012 zal qua ontwerpfilosofie dus overeenkomen met dit trio bolides dat Red Bull sinds 2009 een totaal van 27 overwinning, 38 polepositions en twee coureurs- en twee constructeurstitels heeft opgeleverd.