*

Red Bull ‘staat open’ voor motorproject Aston Martin

Daan de Geus

Daan de Geus

28 september 2017 08:22

Red Bull ‘staat open’ voor motorproject Aston Martin
Racepictures

Mocht Aston Martin inderdaad een Formule 1-motorproject starten, dan zou dat zeker de interesse wekken van Red Bull, het team waar Aston Martin in 2018 titelsponsor van wordt.

Aston Martin en Red Bull zijn ook nu al aan elkaar verbonden, als technische partners. De twee hebben ook samen aan de productie van een hypercar gewerkt, de Aston Martin Valkyrie.

Aston Martin overweegt nu met ingang van 2021, als er simpelere en goedkopere motoren geïntroduceerd moeten worden in de Formule 1, motoren te gaan leveren in de koningsklasse.

Voorwaarde voor de Britse sportwagenfabrikant is wel dat de kosten voor motorleveranciers inderdaad flink omlaag gaan. Daar wordt ook met de FIA over gesproken. Daarnaast zou Aston Martin zeer waarschijnlijk een gerenommeerde motorbouwer moeten vinden om dit project samen mee te tackelen.

Mochten de puzzelstukjes allemaal op de juiste plek vallen, dan heeft in elk geval Red Bull wel interesse in het motorproject van Aston Martin en een mogelijke samenwerking op dat vlak, vertelt teambaas Christian Horner aan Autosport. “Wij zouden daar zeker open voor staan.”

“Wat echter wel eerst duidelijk moet worden, is hoe de motorregels voor 2021 eruit komen te zien en of het mogelijk is voor een firma als Aston Martin om samen met een derde partij een competitieve motor te produceren”, plaats Horner een belangrijke kanttekening.

Palmer (links) en Horner. Foto: Red Bull.

Aston Martin-ceo Andy Palmer verklaart ondertussen aan Autosport dat zowel het zelfstandig produceren als werken met een motorspecialist (“Zoals Cosworth, Ilmor, Ricardo of AVL”) tot de mogelijkheden behoort.

Cosworth lijkt, in het laatste geval, op pole te staan. “Want omdat we met ze aan de Valkyrie hebben gewerkt, is dat momenteel de motorfirma waar we de warmste relatie mee hebben.” Het zou dus ‘redelijk en mogelijk’ zijn dat Aston het met Cosworth doet, al is hoe dan ook nog niks beslist, zegt Palmer.