Christian Horner verwacht dat de technische commissie van de Formule 1 de reglementen voor het gebruik van motorsoftware nog eens onder de loep zal nemen, nu blijkt dat Red Bull een maas in de wet heeft gevonden.

Red Bull werd afgelopen weekend op de vingers getikt omdat de motoren zo leken afgesteld dat bij een gematigd toerental een luchtstroom naar de diffusor werd geleid. Nader onderzoek van de FIA bracht aan het licht dat Red Bull weliswaar tegen de ‘geest van het reglement’ handelt, maar niets illegaals doet.

Horner kan zich goed voorstellen dat de regels anders zullen worden geformuleerd. “De technische commissie komt vandaag bijeen in Londen en daar zal deze kwestie ongetwijfeld op de agenda staan”, zegt hij tegen Autosport. “De reglementen zijn duidelijk, maar er kunnen richtlijnen aan worden toegevoegd om de regels te verduidelijken.”

Dat de FIA zich niet alle aangedragen argumenten kan vinden, noemt Horner niet relevant. “Iets is legaal of niet”, zegt hij. “Er is geen tussenweg. Renault heeft de situatie helder uitgelegd en de stewards hebben alles goed bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat we de reglementen volledig hebben nageleefd.”